söndag 27 juli 2014

Tillfälligt avbrott

Vi gör en liten paus i allt byggande och poolbadande och drar till Västkusten. Några salta bad. Återseende av gamla vänner. Lite nostalgi. Det ska bli skönt med ett avbrott. Efter tre veckors semester på hemmaplan är några nätter på hotell precis vad som behövs.

torsdag 17 juli 2014

Nattligt nödanrop från Kråkunge!

I natt klockan 02:00 kom anropet. Kråkunge i nöd. Storasyster i nöd. Jag är förvånad att det inte kom tidigare. Riktigt förvånad. Nästan stolt. Det var ändå skönt att det kom. På ett sätt. Eftersom MammaMu omöjligt kunde sova. Inte i vetskapen om att en Kråkunge saknades i boet. Med den vetskapen är det svårt att sova. Klockan 02:00 fick således pappan dra på sig kläder och pannlampa och traska iväg genom kohagen. På räddningsuppdrag. På andra sidan kohagen låg nämligen Storasyster och frös i ett tält. Utan att kunna sova. Då är det bra att ha en walkie-talkie i direktkontakt med sovrummet. Det måste man ändå medge. Lilla tappra Storasyster. Kråkungen som till och med tycker att det är läskigt att sova över hos farmor och farfar. Hon skulle sova i tält. För första gången. Någonsin. Utan mamma, pappa eller Lillebror. Bara med den lite äldre granntjejen. Det ni. Vilken grej. Jag beundrar hennes mod. Att hon faktiskt vågade. Hon påstår till och med att hon somnade. Efter många timmars prat, historier och fnitter. Men hon vaknade. Och frös. Och längtade hem. Vilken tur då att den varma sängen bara var en kohage bort!

Är det inte precis såna här upplevelser som hör sommarlovet till? Jo, faktiskt är det så!

söndag 13 juli 2014

MammaMu och kissemissen!

Möt familjens nyaste tillskott. Den envisa men underbart mysiga, gosiga och snälla kattherren Whiskas. Kissen som på några veckor funnit sin plats i familjen. Tro inte att garage eller tvättstuga duger för honom. Nä. Det ska vara fåtölj och soffa om han själv får välja. Hoppas verkligen att han ska trivas bland kossor och Kråkungar!


torsdag 10 juli 2014

Världens största glass!

Ibland behövs det en extra push. Ett lockbete. En muta. Ett löfte. Särskilt när man vet att om Lillebror bara vågar släppa kanten och försöker simma utan puffar, då kommer han kunna simma. Han är ett vattendjur. Han har tillbringat stora delar av sitt snart femåriga liv i vatten. Både under, över och i luften på väg ner. Inte rädd för något. Bara han har puffarna på. Därför vet en MammaMu när det är dags att ta till mutor och lockbete. Faktiskt.

Det krävdes en dag av övertalning. Nu simmar han och hoppar i poolen som aldrig förr. Utan puffar.

Och visst. Har MammaMu lovat "världens största glass" när han tagit av puffarna och lärt sig simma, då får ju faktiskt MammaMu hålla sitt löfte.

 



Det här måste väl vara världens största glass?! Lillebror var i alla fall mycket nöjd!

fredag 4 juli 2014

Åh neej! Inte semester nu igen...

...men okej då!
Jag kan väl försöka stå ut i fem veckor.
Jag lovar att försöka!




















Ha en fantastisk sommar allesammans!
Vi hörs när vi hörs!

torsdag 3 juli 2014

Flugor

Vi har en hel del flugor just nu. Inomhus. Man kan lugnt säga att det är kring en miljard. Minst. Skitjobbigt. Lagom trött på att springa runt med flugsmällaren varje kväll och lätt inspirerad av en nyligen sedd Emilfilm fick jag idag snilleblixten att införskaffa flugpapper. Ni vet såna där klibbiga, äckliga och fula spiraler som hängs i taket. Jag tänkte att dessa skulle göra jobbet åt mig. Mmm, eller hur?! Det enda som fastnat i de där förbannade flugpappren hittills, det är jag. Och några möbler. Möbler som fick saneras med bensin. Det fick förövrigt jag också. Inte en flugjävel har satt sig i kletet. Inte en enda. De är tydligen betydligt smartare än MammaMu. Mycket smartare. Just nu flyger de runt kring skallen på mig och gör mig galen. Komplett galen.