fredag 18 november 2011

Saker förändras

Jag och min man är ganska veliga. Vi har ofta svårt att bestämma oss och behöver en del betänketid innan vi slår till. Jobbigt ibland, men det blir ofta bra i slutänden.

Att välja tapeter är en typisk sådan aktivitet som brukar kräva noga överväganden och lite smågräl innan vi kommer i mål. Att välja tapet till entré, hall, trapp och överhall borde under vanliga omständigheter kräva ännu längre tid, eftersom det är stora ytor och tapeterna bör lämpligtvis matcha för att få det att hänga ihop.

Men, nu pratar vi ju förstås om tiden innan vi fick barn.

Nu för tiden går det till så här:

Vi kliver in med två dagiströtta barn i en tapetbutik modell större. Barnen börjar direkt ta ner varenda tapetrulle från hyllorna. De visar oss rullarna en efter en och upprepar ”den här var fiiiin”. De ger sig inte förrän de fått ett ”mmm” eller ”jasså” till svar. Först då går de vidare till nästa rulle och försöker övertala oss om att den är lika ”fiiin”. Som ni förstår är det helt omöjligt att föra en konversation med mannen i det här läget. Än mer omöjligt att tänka. Vi hittar en TV och sätter ungarna framför en Pippi-film i hopp om att få en chans att fokusera på uppgiften - tapeter. Framför TV:n sitter de nog i fem minuter i alla fall. Sen har Lillebror tröttnat. Då börjar han knappa på tv:n och lyckas då få Storasyster att skrika på honom så det hörs i hela affären. När han tröttnat på att reta syrran börjar han springa runt bland hyllorna. Han tjoar och tjimmar. Bör hållas till hans fördel att han i alla fall är glad! Vårt fokus blir lite luddigt och går mest över till att hindra Lillebror från att riva hela butiken. Någonstans här tröttnar även Storasyster på filmen och kommer och frågar om vi inte är klara snart. Klara?! Vi har ju inte ens börjat! Duns. Iiiiiiiiiiiiii!! Blod. Lillebror har tagit ett hopp ner från en av inventarierna och snubblar och slår munnen i golvet så läppen börjar blöda. In på toaletten. Torka. Trösta. Mannen och jag tittar på varandra med desperation i blicken. I ett sista desperat försök bestämmer vi oss för att titta i tapetkatalogerna. Lillebror och Storasyster möblerar om i kataloghyllorna. Jag slår upp en katalog. Här! Dom här tar vi! De matchar. Finns till och med en bild. Bra! Mannen påpekar då lite försiktigt att den ena tapeten är randig och den andra är blommig och att jag har ett visst motstånd mot både blommor och ränder. Främst ränder. I detta läge är jag dock mer än villig att tumma på detta motstånd. Jag vill bara ut ur butiken. Troligtvis vill även personalen att vi ska ut ur butiken.

Vi beställde inga tapeter den kvällen. Men vi gjorde heller inget nytt försök. Vi gick hem och mätte. Kollade in de utvalda tapeterna på nätet. Tänkte att vi tar de taperna eller inga alls. För vi vägrar att utsätta oss för tapetväljarsituationen igen. Aldrig!

Nu sitter tapeterna på väggen. Tro det eller ej, men det blev riktigt, riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar