måndag 1 juli 2013

Ingen vattentät plan...

Vi hade en plan. Tanken var att vi skulle stanna kvar i Göteborg över sommaren. Njuta av närheten till havet. Av poolen. Klämma ur det sista ur Västkusten och njuta av allt det som turisterna faktiskt kommer hit för att uppleva.

Den här planen har bara ett problem. Den kräver fint väder. Inte regn, sexton-sjutton grader och iskalla vindar. Det blir inte riktigt samma sak då. Havet är iskallt. Om vi ändå skulle trotsa kylan så går det ändå inte att få ner en stortå i vattnet på grund av alla brännmaneter. De älskar kallt vatten. Inte ens i vår lilla oas vid poolen går det att få upp sommarvärmen. Förra året kunde vi krypa upp i lä och njuta av de solstrålar som kom. Men inte i år. I år verkar det alltid blåsa åt fel håll. Åt alla håll. Hela tiden.

Om det fortsätter så här kommer vi bli galna. Vi klättrar på väggarna. Redan. Vi vill flytta. Nu. Det är en månad kvar. En hel månad. Av regn och iskalla vindar. Inte gör det saken bättre att vädret verkar bättre i Östergötland. Mycket bättre. Som vanligt. Vi skulle flyttat nu. Vi hade möjligheten att välja. Att stanna kvar över sommaren verkade som en bra idé. Då.

Inte kan vi packa heller. Inte på riktigt. Inte än. På något sätt verkar vi behöva använda det mesta. Hela tiden. Några lådor glas är packade. Vaser. Böcker. Men sen tog det stopp. Det kommer att blir ett packrace sista veckan. Som vanligt. kan ni lita på att solen gassar och temperaturerna når trettio grader. Det kan ni vara helt säkra på.

Det här var faktiskt ingen vattentät plan. Den tålde faktiskt inte regn. Alls.

Vi är rastlösa. Vi vill iväg. Vi längtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar