fredag 19 oktober 2012

Och efter ännu mer VAB kommer magsjukan

Vi har hittills varit förskonade. Visst har Kråkungarna varit magsjuka, men endast vid enstaka tillfällen och det har alltid varit över innan det började. Men den fruktade Vinterkräksjukan har vi varit så lyckligt förskonade mot. I sex år. Började tro att familjen hörde till en av de få lyckliga familjerna som eländet inte biter på. Men oj så fel jag hade. Stackars Lillebror. Dessutom sjuk för tredje gången på två veckor. Och det med besked. I natt har det slagit till med tiominuterscykler. Hela natten. Lillebror har skrikit av smärta. MammaMu har legat på helspänn och lyssnat på vartenda andetag Lillebror tagit. Redo för handling. Dessutom har tvättmaskinen gått på högvarv. Hela natten.

Är det inte märkligt att mitt i det här har pappan sovit. Bredvid det sjuka barnet. Visst har pappan vaknat till på kommando (ungefär var tionde minut) och bistått eländet i sitt sömndruckna tillstånd, men därefter somnat så snart han lagt huvudet på kudden igen. Jag förstår inte hur det är fysiskt (eller psykiskt) möjligt.

Nu har eländet lugnat ner sig, men saft är det enda vi får i honom. Inte ens glass funkar. Då är han dålig. Stackars Lillebror.

Jaha, bara att vänta och se vem som står på tur här näst då.

7 kommentarer:

  1. Nä fy f-n va tråkigt! Krya på er så gott det går! KRam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja usch, Lillebror mår i alla fall bättre nu.

      Radera
  2. Usch, har bajsfobi, men man tvingas ju ta hand om barnen när de är dåliga i magen, urk och fy! Och krya på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, man har ju liksom tvingats möta många av sina fobier sedan barnen kom till världen...

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Hej MammaMu!

    För ett års sen var vi också inne i ett vabb träsk, barnen böt av varandra att vara sjuka. Vi hade inte inte en vecka på 4 månader då vora två söner inte var sjuka. Och det mesta var magsjuka som dom åkte på. Det var till och med så dom ledsna på jobbet en del. Men så hörde vi att det var en läkare på dagis som gav sina barn Actimel varje dag, och deras barn var aldrig sjuka. Och då tänkte vi att om en läkare gör så så, så måste det vara bra.
    Så sagt och gjort iväg till affären och handla Actimel och hem till barnen. Dom fick en Actimel varje dag (tur dom tyckte om det), och döm av vår förvåning det funkade. Nu är barnen inte alls lika mycket sjuka som då, och våra vabb dagar har nog minskat med 80% minst. Vi kör uppehåll på sommarlov då smittorisk inte är lika hög.

    Jo vi vet... Actimel är inte den billigaste drycken, men jämfört med att få mindre i lön så är det en bra investering tycker vi. Tips!! Butiken Netto brukar ha bra driver på Actimel.

    Sen har vi frågat oss om det är Actimelen´s hjälp, eller om det är barnen som fått immunsvar. Hur som helst, kan vara värt ett försök. Mår magen bra mår kroppen bra brukar dom säga.

    Hoppas ni tillfrisknar

    Mvh
    Micke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Jag ska verkligen testa det!

      /MammaMu

      Radera