fredag 30 december 2011

Om inte snön kommer till oss, få vi ta oss till snön. Liksom...

Börjar tröttna på den här vintern. Eller vinter förresten. Än har vi inte sett till snön här. Eller jo, en morgon låg det ett tunt, tunt lager snö på gräsmattan. Den morgonen var barnen sjuka. Vi älskar snö. Vet inte riktigt varför vi har bosatt oss på västkusten. Här avskyr alla snö. Regn i alla former föredras i den här delen av landet. Jag hatar regn. Älskar snö. Förra vintern var helt fantastik. Även här.

På nyårsdagen drar vi till fjälls. Då kommer vi äntligen få lite närkontakt med snön. MammaMu längtar. Kråkungarna längtar. Lillebror åkte skidor redan förra året. I två omgångar. Om ni undrar så går det alldeles utmärkt att åka slalom när man är 1 1/2 år. Bara att ta sittliften upp till toppen och åka ner genom Trollskogen (Hundfjället). Det är helt perfekt för en sån liten parvel. Mycket roligt att titta på. Skojigt. Storasyster har åkt sen hon var två. Det är jättekul att åka med henne nu. Hon har bra fart och helt orädd. Kör allt. Typ.

Håller på att förbereda packningen. Fattar ni hur mycket packning som ska rymmas i en Saabkombi när en tvåbarnsfamilj ska på skidsemester? Helt ofattbart mycket.  Skidsemestrarna slår allt. Vi snackar barnvagn, fyra par slalomskidor och tre par längdskidor med tillhörande pjäxor, vagn. fyra hjälmar, pulka, färdiglagad mat, skidkläder, extraoveraller, fleecekläder, längdåkningskläder, pjäxvärmare, sängkläder, handdlukar, badkläder, vanliga kläder, CD-spelare och gud vet vad. Fan vad grejer som ska med. Och dessutom en potta. Vi måste ha med en potta. För hur kan man inte ta med en potta när en bekymrad, pottränande tvååring frågar MammaMu om det finns potta på hotellet. Då måste MammaMu svara att det finns det visst det. Pottan ska helt enkelt med om jag så ska sitta med den i knät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar