lördag 3 maj 2014

Kosläpp på vår egen bakgård!

Idag kom de. Kossorna. Eller kvigorna för den som är petnoga. De går hur som helst från och med nu under benämningen "kossorna". Vi hade turen att vara hemma när de kom. Lillebror hade oturen att sitta uppflugen i en stor ek mitt inne i kohagen när traktorn körde in i hagen. Han fick mer eller mindre panik och skrek rakt ut. Pappan fick komma till undsättning och rädda Lillebror ur klätterträdet. Men sen så. Efter denna lilla incident kunde Lillebror och jag beskåda när fem vårystra kossor bockade och sparkade bakut medan de sprang runt hagen i full vårglädje. Storasyster som befann sig hos en kompis på andra sidan hagen hade inte alls lika bra åskådarplats. Dessutom får hon nu en mycket längre väg hem från kompisen än hon hade dit. Tji fick hon. Tänk ändå. Tänk att vi har haft ett alldeles eget kosläpp precis utan för dörren. Det är det verkligen inte alla som har. Nu ska jag gå och prata med mina nya kompisar. Känna gemenskapen. Liksom.
Kram/MammaMu

3 kommentarer:

 1. Åååh så mysigt. Hade grannens kor vid vår tomt när jag var liten.

  Utanför vår tomt kan vi se allehanda djur. Bland annat älg, rådjur, räv och ibland strö-renar. Uppskattar verkligen lyxen att ha naturen nära.
  Fast igår påstod yngre sonen att vi för ett par år sedan hade mer exotiska djur nere på åkern. Han minns mycket väl att en var grå, en svart och en vit... eventuellt vildgetter gissade han på. Jag och maken satt länge och funderade och konstaterade till slut att det måste brunnit under den där stylade luggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha jag kan tänka mig att det gick varmt även hos er när ni försökte framkalla minnet av dessa exotiska besökare!

   Det är helt fantastiskt att ha kommit så mycket närmre naturen här på landet. Till frukost har vi ofta sällskap av rådjuren och vi ser ofta både harar och rävar. Jag har även blivit lite av en hobbyornitolog det senaste året. För några veckor sedan spatserade en fasan förbi ute på vägen. Det hände aldrig i stan...

   Radera
 2. Låter härligt och idylliskt att ha så nära till naturen och dess olika upplevelser.
  Önskar dig, familjen och kossorna en bra dag.

  SvaraRadera