måndag 9 december 2013

Vi har det ändå rätt bra!

Vintern är här. Vips så lättar trycket i bröstet och livet känns riktigt bra. I alla fall under helgen. Tänk vad lite snö kan göra för humöret. Det blir ljust. Det blir vintrigt. Det blir härligt. Kråkungarna är glada. De är ute och åker skidor, pulka och bygger snögrottor. Alla mår bra.

Helgen har varit bra. Riktigt bra. Tog en extra ledig dag i fredags så Lillebror och jag fick njuta av den första snön redan i fredags. Resten av helgen blev lugn, skön och spontan. Vi ställde in alla "måsten" och stannade hemma. Allt för att kunna njuta av snön.

I lördags blev vi bjudna hem till en granne direkt i från pulkabacken. Det började med glögg, sedan gick vi vidare till ölen och sedan var det lika bra att korka upp vinet och stanna på middag. Så kan det gå. En spontan lördagskväll hos trevliga grannar i underställ och skidbyxor. Det funkar det också. Det roligaste var att barnen fann varandra. Storasyster fick en ny kompis i sin egen ålder som bor precis på andra sidan kohagen. De behöver bara forcera ett taggtrådsstängsel för att leka. De två småbröderna fann varandra de också. Barnen har inte haft tillfälle att leka så mycket innan, men tack vare mötet i pulkabacken verkar isen vara bruten. Sånt värmer. Mycket. Vägen hem från festen blev ett spännande äventyr för små Kråkungar. Med pannlampa på mössan pulsade vi genom snön i kohagen och kröp under taggtråden. Även MammaMu var tvungen att forcera detta taggtrådsstängsel. Smidig som en ko. I Göteborg tog vi aldrig vägen genom kohagen hem från festerna. Å andra sidan blev vi sällan hembjudna till grannarna heller. Vi hade heller aldrig något särskilt stort behov av pannlampor. Märkligt. Måste säga att jag gillar det. Skarpt.

I söndags skulle hela grannskapet ge sig på en korvgrillning. Utomhus. Det lät som en bra idé när det planerades. Innan det började snöa. Och blåsa. Det blev lite kallt. Och blött. Ingen njutning. Vår medhavda Glühwein var nog den största behållningen. Tror vi får försöka igen i mars. När solen skiner. Då kan till och med jag se charmen med att grilla korv. Utomhus.

Kråkungarna lekte med sina nyvunna vänner hela söndagen.
Och MammaMu struntade i att städa.

En lugn, skön, stärkande helg.
Helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar