tisdag 14 februari 2012

Shit pommes frites

MammaMu använder en hel del fula ord. Ni vet de där orden som absolut inte går att hålla inne med när man är fly förbannad, har sprungit in i bordsbenet med lilltån före eller tappat mjölpaketet på golvet. De orden som inte är lämpade för barnaöron, men som barnaöron snappar upp fortare än ordet hunnit uttalas. Ord som göra att Lillebror går omkring och säger "Aj hahaan" titt som tätt.

MammaMu måste lägga band på sig. Och erkänna för Kråkungarna att mamma säger fel. Att MammaMu gör jättefel som använder så fula ord. MammaMu har vid tillfälle gett exempel på saker som man skulle kunna säga istället. Som inte är lika fula. Ord som "attans", "tusan" eller "shit pommes frites". Självklart ska även dess ord användas med måtta. En gång om dagen. Högst.

Storasyster är familjens polis. Hon har järnkoll. "Mamma, du får inte säga så. Du får säga shit pommes frites istället. Fast bara en gång!"

Så nästa gång MammaMu slår huvudet i torktumlarluckan måste hon komma ihåg att säga: "Aj, shit pommes frites". Bara så ni vet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar