söndag 15 april 2012

Risigt värre

Dagens ambition var att städa upp lite i trädgården. Klippa risiga buskar. Hugga bort grästuvor ur rabatterna och klippa ner ännu fler buskar. Efter tio minuter hade Kråkungarna tröttnat. Storasyster konstaterade att det var jobbigt att jobba och Lillebror tröttnade när han inte fick gräva i rabatterna. MammaMu tröttnade väl efter en kvart, men jobbade på i några minuter till. Därefter ägnade hon sig åt att ordna fikapaus, lunch och liknande viktiga saker. Pappan var väl egentligen den enda som gjorde ett hederligt dagsverke. Som vanligt. Utan honom skulle hus och trädgård förfalla helt.

Lillebror envisades med att springa runt utan mössa. Tidvis även utan jacka. Och tidvis med Storasysters paljettförsedda "sommarfinskor" på sig. När han inte hoppade studsmatta i bara strumplästen vill säga. Hade MammaMu vetat att han sprang runt med nästan 39 graders feber, hade hon kanske satt stopp för hans lättklädda lek lite tidigare. Inte helt lätt att uppfatta att ett barn har feber när han hoppar studsmatta och far runt precis som vanligt. MammaMu kände sig i alla fall inte som den bästa mamman i stan (idag heller) när sanningen gick upp för henne.

Idag har risig Lillebror hjälp till att plocka ris. I morgon blir det VAB av risig Lillebror. Det är ju faktiskt över en månad sedan sist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar