tisdag 3 januari 2012

Skidorna blir lite trötta ibland...

Kråkungarna är på skidsemester. Dessvärre förstår de inte rikigt vikten av att vara utsövda när det är dags att ge sig ut i backarna. Kråkungarna förstår sällan hur viktigt det är att sova kvällen innan de ska göra något roligt eller spännande. Det är ett stort problem. Storasyster är bara extremt rädd att gå miste om något. Det kan ju hända något roligt när hon sover. Hon är uppspelt och hon kämpar med näbbar och klor för att hålla sig vaken. Lillebror går in i en bubbla. Som en överhettad duracellkanin ser han till att hålla sig i konstant rörelse för att inte somna på stället. Det har med andra ord tagit ett tag att få dem i säng här om kvällarna. Trots detta vaknar de tidigt, vilket innebär ett stort underskott i sömnbufferten... I kväll lyckades vi i alla fall få båda att somna i hyfsat skaplig tid.

Skidåkningen går trots sömnunderskottet ganska bra.

Storasyster börjar komma igång nu dag två. Hon har blivit lite modigare, fallen blir färre och hon börjar öka farten. Hon tycker det är jätteroligt att åka skidor och det är ju det som är huvudsaken. Hon vill så mycket mer än hon orkar så morgondagen blir nog toppen!  Då är hon ju utsövd också! Idag har hon fått åka på egen hand upp och ner i barnbacken. Hon blir väldigt mallig av att åka "själv" och man kan riktigt se hur hon växer flera meter av den friheten.

Lillebror är en riktig kämpe. Viljan och inställningen är det ingen fel på, men det finns gränser för hur mycket ett tvååring orkar med. Han vill åka hela tiden .Han vill inte vila. Han blir arg när Storasyster och PappaPu åker iväg utan honom. Han har inte gnällt en enda gång. Han blir inte trött (påstår han alltså) - det är bara skidorna som blir trötta. Även det har han en lösning på. De kan vila i sittliften (skidorna alltså). Att skidorna sen måste åka ner från toppen, det gör ingenting. Han älskar sittliften. Sen åker han ner med PappaPu som håller honom i sele. Det går fantastiskt bra. Idag har det till och med varit så att de har fått vänta in syrran - och Lillebror gillar inte att stå still i backen. Han ska åka. Hela tiden.

Han är lite togkig vår Lillebror!

På tal om Lillebror. Det kan tyckas vara lite taskig tajming att Lillebror har bestämt sig för att sluta med blöjor nu precis dagarna innan skidsemestern. Han vägrar nämligen både att kissa i blöjan och att kissa på stora toaletter. Han håller sig och kissar bara på pottan. Det är svårt att ta med en potta i skidbacken. Vi har haft sån fantastisk tur att vi har hittat förälder-barntoaletter (vanlig toalett + en liten minitoalett) och Lillebror har faktiskt gått med på att sätta sig på den lilla toaletten. Där kan vi snacka om tur! Har aldrig riktigt förstått vitsen med de där toaletterna tidigare, men nu tackar jag högre makter. Ska till Hundfjället i morgon. återstår att se om vi har samma tur där, eller om Lillebror måste hålla sig tills han exploderar. Stackarn! Pottan får packas ner för nödsituation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar